Wat kost een schilder?

Dat is wat we eerst willen weten wat kost een schilder precies als we werk uitbesteden aan een schilder.

U moet zelf bepalen of de kosten past in uw budget  wat een schilder vraagt voor zijn werkzaamheden.

Bekijkt u hier onder de uurloon en andere kosten van een schilder een schilder hanteert soms uurloon en soms per meter dat hangt er vanaf bijvoorbeeld een plafond en gevel word per meter berekent en kozijnen en deuren in uurloon omdat er veel nauwkeuriger gewerkt moet worden en meer tijd in gaat zitten in kozijnen en sommige deuren.  

Onderscheid in uurloon of per vierkante meter

Daarnaast komt het vaak voor dat de schilder onderscheid maakt bij het samenstellen van de tarieven tussen het aantal arbeidsuren en de totale oppervlakte dat het project telt.

Dit houd in dat de schilder vaak rekent met de totale vierkante meters dus wanneer u een zeer groot oppervlak hebt om te laten knappen dit in tegenstelling tot werkzaamheden die erg veel nauwkeurigheid vereisen zoals het schilderen van deuren of raamkozijnen in dat geval berekent de schilder de tarieven aan de hand van het totaal aantal arbeidsuren.

Type woning totaalprijs buitenschilderwerk

Appartement vanaf € 700
Tussenwoning vanaf € 1.000
Hoekhuis of 2 onder 1 kap vanaf € 2.000
Vrijstaand huis vanaf € 3.000
Om precies te weten wat het u gaat kosten vraag een vrijblijvende offerte aan u zit nergens aan vast en kunt u kijken of het past in uw budget.

Wilt u nog meer korting op uw schilderwerk? Vraag rond in uw buurt of uw buren er meerdere huiseigenaren zijn die hun huis willen laten schilderen hoe groter de klus, Hoe hoger de korting is die de schilder kan geven.

Prijzen van diverse werkzaam heden

  • Trappen: Per trap vanaf 240, euro witten schoonmaken schuren schilderen.
  • Dakkapel: Dakkapel vanaf 340, euro zijpaneel, Zijbalk, dakkapel (geheel), Inclusief kozijnen en ramen.
  • kozijnen: Kozijnen vanaf 300, euro schuren, schoonmaken en schilderen van binnen en buiten kozijnen.
  • Deuren: Deuren vanaf 150, euro schuren schoonmaken schilderen van deuren en deur posten.
  • Plafond: plafond vanaf 220, euro ontvetten witten en  schilderen.
  • Behangen: behangen vanaf 90, euro.

 Werkzaamheden prijzen inclusief verf, materialen en btw

Werkzaamheden

Prijs inclusief verf, materiaal en btw
   
Per vierkante meter € 28- € 37
Per uur € 35 – € 40
Spuitwerk per m² € 6 – € 10
Sauswerk per m² € 10 – € 15
Buitenschilder  
Per m² € 35 – € 40
Per uur € 40 – € 50

op de kosten besparen kies dan voor spuitenwerken

Wilt u de kosten zo laag mogelijk houden en laat u uw muren schilderen of plafond witten? Kies dan voor spuitwerk de schilder kan snel te werk gaan met een spuitmachine, waardoor u binnen no time geniet van een prachtig eindresultaat én de kosten op deze manier aan de minimaal kant liggen.

 Kosten binnenschilderwerk

https://stock.adobe.com/nl/stock-photo/repair-in-the-apartment/69303437  

Is uw schilder werk aan vervanging toe omdat de verf verkleurd of blaasjes of scheurtjes in uw binnenschilderwerk zit of om andere redenen aan vervanging toe.

De mooiste eindresultaat krijgt u door middel van de juiste ervaren vakman in huis te halen.

Kijk dus altijd naar de kennis en ervaring van een schilder kijk dus niet alleen naar de laagste prijs.

Binnenschilderwerk heeft veel invloed op de uitstraling van uw meubels interieur en uitstraling van uw woning daarom is het belangrijk om voor kwaliteit te kiezen.

Bent u benieuwd naar de indicatie voor uw schilderwerken kijkt u dan hieronder naar de schatting van minimale en maximale prijzen van de kosten van een schilder.                          

 

 Buitenschilderwerk: spreek een totaalprijs a

Het onderhoud aan uw woning is erg belangrijk en het buitenschilderwerk is erg belangrijk voor bescherm functie en natuurlijk een mooie uitstraling uw huis.

Is uw buitenschilderwerken aan vervanging toe wacht dan niet te lang met het inschakelen van een schilder zo voorkomt u schade aan uw woning.

Een verflaag is beschermend voor weersomstandigheden voor weer en wind zo voorkomt u rot en schimmel van uw houten kozijnen e bespaart u ook met het stoken. 

Buitenschilderwerk is belangrijk voor het onderhouden van uw woning het schilderwerk draagt niet alleen bij aan een mooie uitstraling van uw huis, maar heeft ook een beschermende functie.

Een verflaag beschermt de onderdelen van uw woning, zoals uw houten kozijnen, tegen slechte weersomstandigheden.

Ziet u dat uw buitenschilderwerk aan vervanging toe is? Wacht dan niet te lang met het inschakelen van een schilder en voorkom schade aan uw woning.

Maar indien het nodig is kunt u natuurlijk een schilder inschakelen voor uw gevel, kozijn of dakkapel alleen.

Maar het is gunstig als u uw klussen in een keer afspreekt voor al uw klussen zo kan een schilder een totaalprijs  voor u maken en komt het voordeliger uit voor u en dan hanteert een schilder  een totaalprijs voor uw schilderwerken met korting.                                          

Lagere kosten met een winterschilder

Wilt u zoveel mogelijk besparen op de kosten van een schilder? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een winterschilder.

Een winterschilder huurt u in in de ‘winterperiode’ die loopt van 21 november tot 21 maart. Dit is de tijd waarin schilders minder klussen hebben. Om toch aan het werk te blijven bieden ze in deze periode een speciale korting.

De korting verschilt per schilder, maar kan oplopen tot wel 30% op de totale kosten een winterschilder kunt u inschakelen voor uw binnen- én buitenschilderwerk.

Voor uw buitenschilderwerk gebruikt een winterschilder speciale verf die geschikt is voor het schilderen bij lage temperaturen.

Bereid het schilderwerk zelf voor

Het schilderen van uw woning kunt u het beste overlaten aan een schilder met de juiste kennis en ervaring voor de klus.

Dit betekent natuurlijk niet dat u de hoofdprijs hoeft te betalen doe bijvoorbeeld zelf wat voorbereidende werkzaamheden uit om de kosten van een schilder te drukken.

Hierdoor kan uw schilder sneller aan de slag en profiteert u van lagere kosten. Voorbereidende werkzaamheden die u zelf kunt uitvoeren zijn:                                                                                                                               Het repareren van de ondergrond als er sprake is van beschadiging
het verwijderen van de oude verflaag
het ontvetten en schuren van de ondergrond
Overleg altijd eerst met uw schilder voordat u zelf aan de slag gaat met de voorbereidende werkzaamheden uw schilder weet precies welke voorbereidende werkzaamheden op uw schilderwerken van toepassing zijn en kan u handige tips geven. Zo voorkomt u onnodige werkzaamheden. 

Bespaar tot wel 40% op de kosten van een schilder

Als u uw schilderwerk uitbesteedt wilt u natuurlijk profiteren van de scherpste prijzen.

De schilder met de laagste kosten vindt u snel en eenvoudig. Vraag hiervoor snel en eenvoudig offertes aan van professionele schilders bij u in de buurt. Binnen 2 werkdagen heeft u de kosten van de schilders in huis en ziet u direct bij welke schilder u het goedkoopst uit bent zonder risico overigens is het aanvragen van offertes bij ons namelijk compleet gratis en vrijblijvend.
Besluit u af te zien van de klus? Dan is dit geen enkel probleem.

 Ontvang de exacte kosten voor uw schilderwerk

Na het lezen van dit artikel heeft u een indicatie van de kosten van een schilder.

Een goede volgende stap is het opvragen van de exacte kosten voor uw schilderwerk. Bekijk altijd de kosten van meerdere schilders in uw regio de prijzen dat schilders hanteren kan namelijk erg uiteenlopen Voorkom dat u onnodig de hoofdprijs betaalt, vergelijk de kosten van schilders en bespaar zo tot wel 40% op de totale kosten voor uw schilderwerk.
Vraag bij ons binnen 2 minuten gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 schilders in uw regio.

Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis en ziet u direct hoeveel geld  u bespaart op de kosten van een schilder.

Stukadoor prijzen

Dienst stukadoor   gemiddelde prijzen per m2 incl. materiaal, loonkosten en btw 
   
Spack spuitwerk 5,00 e _ 11,00 e
Per uur € 35 – € 40
Spuitwerk per m² € 6 – € 10
Sauswerk per m² € 10 – € 15
   
Per m² € 35 – € 40
Per uur € 40 – € 50

Wilt u het goedkoper 

U kunt altijd offertes aanvragen en de prijzen vergelijken dat kan u veel geld besparen onze offertes zijn gratis en u zit nergens aan vast binnen 2 werkdagen heeft u uw offerte binnen.
En in de winter kunt u extra korting krijgen.