Wat kost een schilder?

Gaat u uw schilderwerk uitbesteden, dan is de eerste vraag die in u opkomt: wat kost een schilder? Inzicht in de gemiddelde kosten van een schilder helpt u. Zo kunt u zelf bepalen of het past bij uw budget. Bekijk hier het uurloon en andere kosten van een schilder.
Wat kost een schilder:
Een schilder hanteert vaak 2 soorten tarieven: uurloon of kosten per m 2 .Wilt u een groot oppervlak laten schilderen uw plafond of uw gevel dan rekent een schilder een prijs per m 2. Voor een klus waar meer nauwkeurigheid is vereist zoals kozijnen of deuren dan word er uurloon gehanteerd. Bent u benieuwd naar de kosten per m 2 of de uurloon van een schilder bekijk dan de gemiddelde kosten hieronder:

Onderscheid in uurloon of per vierkante meter

Daarnaast komt het vaak voor dat de schilder onderscheid maakt bij het samenstellen van de tarieven tussen het aantal arbeidsuren en de totale oppervlakte dat het project telt. Dit houd in dat de schilder vaak rekent met de totale vierkante meters dus wanneer u een zeer groot oppervlak hebt om te laten knappen. Dit in tegenstelling tot werkzaamheden die erg veel nauwkeurigheid vereisen zoals het schilderen van deuren of raamkozijnen. In dat geval berekent de schilder de tarieven aan de hand van het totaal aantal arbeidsuren.

Type woning totaalprijs buitenschilderwerk

Appartement € 1.000
Tussenwoning € 1.500
Hoekhuis of 2 onder 1 kap € 3.000
Vrijstaand huis € 6.000
Wilt u nog meer korting op uw schilderwerk? Vraag rond in uw buurt of er meerdere huiseigenaren zijn die hun huis willen laten schilderen. Hoe groter de klus, hoe hoger de korting is die de schilder kan geven.

Prijzen van diverse werkzaam heden

  • Trappen: Per trap vanaf 290, euro witten schoonmaken schuren schilderen.
  • Dakkapel: Dakkapel vanaf 380, euro zijpaneel, Zijbalk, dakkapel (geheel), Inclusief kozijnen en ramen.
  • kozijnen: Kozijnen vanaf 450, euro schuren, schoonmaken en schilderen van binnen en buiten kozijnen.
  • Deuren: Deuren vanaf 250, euro schuren schoonmaken schilderen van deuren en deur posten.
  • Plafond: plafond vanaf 220, euro ontvetten witten en  schilderen.
  • Behangen: behangen vanaf 90, euro.

 Werkzaamheden prijzen inclusief verf, materialen en btw

Werkzaamheden

Prijs inclusief verf, materiaal en btw
Per vierkante meter € 28- € 37
Per uur € 35 – € 40
Spuitwerk per m² € 6 – € 10
Sauswerk per m² € 10 – € 15
Buitenschilder
Per m² € 35 – € 40
Per uur € 40 – € 50

 
OP DE KOSTEN BESPAREN KIES DAN VOOR SPUITENWERKEN

Wilt u de kosten zo laag mogelijk houden en laat u uw muren schilderen of plafond witten? Kies dan voor spuitwerk. Een schilder kan snel te werk gaan met een spuitmachine, waardoor u binnen no time geniet van een prachtig eindresultaat én de kosten op deze manier minimaal houden.

 Kosten binnenschilderwerk

Repair in the apartment
Zitten er blaasjes of scheurtjes in uw schilderwerk, is de verf verkleurd of is uw binnenschilderwerk om een andere reden aan vervanging toe? Kijk niet alleen naar de laagste prijzen, maar naar de kennis en ervaring van een schilder. Het mooiste eindresultaat krijgt u namelijk door een ervaren vakman in te schakelen. Binnenschilderwerk heeft een grote invloed op de uitstraling van uw gehele interieur en het kiezen voor kwaliteit is dan ook erg belangrijk. Bent u benieuwd naar een indicatie van de kosten van uw binnenschilderwerk? Hieronder ziet u een schatting van de minimale en maximale kosten van enkele binnenschilderwerken:

 Buitenschilderwerk: spreek een totaalprijs af

Buitenschilderwerk is belangrijk voor het onderhouden van uw woning. Het schilderwerk draagt niet alleen bij aan een mooie uitstraling van uw huis, maar heeft ook een beschermende functie. Een verflaag beschermt de onderdelen van uw woning, zoals uw houten kozijnen, tegen slechte weersomstandigheden. Ziet u dat uw buitenschilderwerk aan vervanging toe is? Wacht dan niet te lang met het inschakelen van een schilder en voorkom schade aan uw woning.

U kunt natuurlijk een schilder inschakelen voor alleen uw gevel, kozijnen of dakkapel, maar indien mogelijk is het gunstig om de klussen te combineren. U bent in één keer klaar en de schilder kan voor dit soort grote klussen een speciaal prijsje met u afspreken. In deze gevallen hanteert een schilder vaak een totaalprijs voor het complete buitenschilderwerk:

Lagere kosten met een winterschilder

Wilt u zoveel mogelijk besparen op de kosten van een schilder? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een winterschilder. Een winterschilder huurt u in in de ‘winterperiode’ die loopt van 21 november tot 21 maart. Dit is de tijd waarin schilders minder klussen hebben. Om toch aan het werk te blijven bieden ze in deze periode een speciale korting. De korting verschilt per schilder, maar kan oplopen tot wel 30% op de totale kosten. Een winterschilder kunt u inschakelen voor uw binnen- én buitenschilderwerk. Voor uw buitenschilderwerk gebruikt een winterschilder speciale verf die geschikt is voor het schilderen bij lage temperaturen.

Bereid het schilderwerk zelf voor

Het schilderen van uw woning kunt u het beste overlaten aan een schilder met de juiste kennis en ervaring voor de klus. Dit betekent natuurlijk niet dat u de hoofdprijs hoeft te betalen. Voer bijvoorbeeld zelf wat voorbereidende werkzaamheden uit om de kosten van een schilder te drukken. Hierdoor kan uw schilder sneller aan de slag en profiteert u van lagere kosten. Voorbereidende werkzaamheden die u zelf kunt uitvoeren zijn:

het repareren van de ondergrond als er sprake is van beschadiging
het verwijderen van de oude verflaag
het ontvetten en schuren van de ondergrond
Overleg altijd eerst met uw schilder voordat u zelf aan de slag gaat met de voorbereidende werkzaamheden. Uw schilder weet precies welke voorbereidende werkzaamheden op uw schilderwerken van toepassing zijn en kan u handige tips geven.

Bespaar tot wel 40% op de kosten van een schilder

Als u uw schilderwerk uitbesteedt wilt u natuurlijk profiteren van de scherpste prijzen. De schilder met de laagste kosten vindt u snel en eenvoudig. Vraag hiervoor snel en eenvoudig offertes aan van professionele schilders bij u in de buurt. Binnen 2 werkdagen heeft u de kosten van de schilders in huis en ziet u direct bij welke schilder u het goedkoopst uit bent. Zonder risico overigens, het aanvragen van offertes is bij ons namelijk compleet gratis en vrijblijvend. Besluit u af te zien van de klus? Dan is dit geen enkel probleem.

 Ontvang de exacte kosten voor uw schilderwerk

Na het lezen van dit artikel heeft u een indicatie van de kosten van een schilder. Een goede volgende stap is het opvragen van de exacte kosten voor uw schilderwerk. Bekijk altijd de kosten van meerdere schilders in uw regio. Het tarief dat schilders hanteren kan namelijk erg uiteenlopen. Voorkom dat u onnodig de hoofdprijs betaalt, vergelijk de kosten van schilders en bespaar zo tot wel 40% op de totale kosten voor uw schilderwerk. Vraag bij ons binnen 2 minuten gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 schilders in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis en ziet u direct hoeveel u bespaart op de kosten van een schilder.

Stukadoor prijzen

Dienst stukadoor   gemiddelde prijzen per m2 incl. materiaal, loonkosten en btw 
Spack spuitwerk 5,00 e _ 11,00 e
Per uur € 35 – € 40
Spuitwerk per m² € 6 – € 10
Sauswerk per m² € 10 – € 15
Per m² € 35 – € 40
Per uur € 40 – € 50

Wilt u het goedkoper 

u kunt altijd offertes aanvragen en de prijzen vergelijken. Dat kan u veel geld besparen. De offertes zijn gratis en u zit nergens aan vast.en in de winter kunt u extra korting krijgen.